Blog

Čo je spánková regresia?

Častokrát mi maminky hovoria, že do určitého veku nemali ich deti problém so spánkom, ale potom z jedného dňa na druhý nastala zmena a dieťatko zrazu nechcelo zaspať alebo sa často budilo zo spánku, prípadne bol problém aj s jedným, aj s druhým.

Čítať viac »

Kedy je ideálny čas na spánok?

Je niekoľko biologických faktorov, ktoré ovplyvňujú spánok dieťatka. Ako rodičia máte možnosť dieťatku pomôcť prispôsobiť sa týmto biologickým rytmom, zmeniť ich však nedokážete.

Čítať viac »

Kedy odstrániť cumlík?

Cumlík vie byť veľkým pomocníkom pri spánku. Dokáže nahradiť prsník pri menších deťoch a ak je dieťatko schopné nájsť si cumlík v noci samo, tak pri zobudení zo spánku si vloží cumlík do úst a uspí sa bez pomoci.

Čítať viac »

Spánok a spánkové asociácie

Deti si spájajú určité podmienky so zaspávaním. Tieto podmienky sa volajú spánkové asociácie. Podmienky, v ktorých dieťatko zaspáva, by mali byť rovnaké ako tie, v ktorých sa zo spánku pri prechode medzi spánkovými cyklami zobudí.

Čítať viac »

Má vaše dieťatko mojkáčika?

Ak vaše dieťatko potrebuje niekoho pri sebe, aby dokázalo zaspať, je lepšie, ak prítomnosť niekoho nahradíte prítomnosťou niečoho. Vyžaduje vaše dieťatko, aby ste ho celý čas držali za ručičku alebo boli pri ňom, až kým nezaspí?

Čítať viac »

Plače vaše dieťatko zo spánku?

Malé detičky spia veľmi tvrdo. Preto sa u nich často objavuje zmätené správanie počas spánku. Najhlbšia – 4. fáza NonREM spánku – je u nich tvrdšia ako u starších detí a dospelých.

Čítať viac »

Potrebujete pomôcť so spánkom vášho dieťatka? 

Sme tu pre vás!